Poker

Poker är ett av de spel som handlat om pengar ända från början av sin historia, många är de bluffmakare som lurat skjortan av sina motspelare i detta spel. Inte så konstigt att det är känt som ”the cheating game”.

Många är dem som tror att det är enkelt, att det bara är att lära sig reglerna i poker och sedan kunna spela skjortan av vem som helst. Men riktigt så enkelt är det inte, för att verkligen behärska spelet och veta när man ska lägga sig och när man ska satsa allt krävs det träning, massor av träning. De pokerspelare som är professionella har spelat otroligt mycket för att bli det, nybörjartur kan bara ta dig så långt. För att komma upp på de nivåer där de verkligt stora summorna finns måste man vara slipad. I spelet poker finns det en hel del psykologi att lära, du måste vara duktig på att läsa dina motståndare och på att dölja vad du själv tänker. Eller kunna lura dina motspelare att du har en helt annan strategi än vad du egentligen har.

Om du är nybörjare i poker så finns det ett helt ypperligt sätt att få öva gratis men ändå ha chans att vinna pengar. Det gör man genom att spela så kallade free roll turneringar, det är stora pokerturneringar som är helt gratis att vara med i, man behöver alltså inte betala någon avgift för att spela. Genom att spela denna typ av turneringar får du massor av gratis övning och eftersom att även proffsen spelar i dem kan du lära dig av dem bästa. Studera dina motspelare och efter ett tag kommer du att märka att det finns mönster i deras beteende och du kommer att kunna urskilja vem som spelar på vilket sätt. När du lärt dig det är det dags att lära dig hur du ska bemöta dessa beteenden och strategier på bästa sätt. Alltså hur du själv ska spela för att vinna när du möter en viss typ av motståndare.

Dock är det viktigt att alltid tänka på en sak, alla spel handlar till viss del om tur, hur duktig pokerspelare du än blir så kommer du ändå att hamna i så kallade ”loosing streaks”. Perioder där du enbart förlorar och vet att dem kan pågå länge innan det vänder uppåt för dig igen. Men ett tips är att föra statistik över sitt eget spelande och efter ett tag kunna se mönster så att du kan göra ditt bästa för att förhindra ytterligare förlorar perioder.